U Čajniču zasad neće biti vanrednog stanja

11. јануара 2017. 058.ba

snijeg-u-cajnicu

ČAJNIČE – Arktički mraz, rekordni minusi koji su preplavili Balkan nisu mimoišli ni Čajniče.

Prema riječima gospodina Vitka Dačevića iz Civilne zaštite zasada se neće proglašavati vanredno stanje, jer grad funkcioniše.

„Nismo planirali proglašavanje vanrednog stanja. Niko to još nije uradio ni na nivou Republike Srpske. Uzmimo za primjer Sokolac, koji je pod ekstremno niskim temperaturama, pa opet nisu proglasili vanredno stanje. Mi ćemo donijeti neke interne odluke u slučaju da niske temperature budu trajale kada se nastavi školska godina, i bude ometeno grijanje i adekvatno održavanje nastave.“

snijeg-u-cajnicu-2

Na naše pitanje koliko je iznosila najniža temperatura ovih dana i kada je ona izmjerena Dačević kaže:
„Najniža termalna vrijednost -28 je zabilježena u noći između 7. i 8. janura tj između Božića i Božijeg dana.“

Na kraju dobili smo odgovor i da je jedina smetnja izazvana niskim temperaturama bila poremećeno vodosnabdjevanja naselja Brajićevac.

„Niska temperatura prouzrokuje slab dotok na izvorištima. Kod nas je to konkretno bio slučaj sa naseljem Brajićevac, koje se snabdjeva sa izvora Katanaska vrela.“

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Dragan Kovačević

Iz Čajniča, rođen u Foči 1987, diplomirao u roku novinarstvo na Filozofskom Fakultetu Pale, stekao zvanje diplomirani novinar. Odličan u kreativnom pisanju.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Dragan Kovačević

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: