Dom za starija lica „Sunce“ u Rogatici – Donirani vrijedni pokloni

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 21. februara 2017. 058.ba

donacija-domu-sunce-1

ROGATICA – U ustanovi socijalne zaštite starijih lica „Sunce“ u Rogatici, danas, 21. februara, održana je mala svečanost. Zamjenik direktora Kulturnog centra princeze Dževhere Bugojno koga finansira Kraljevina Saudijske Arabije kojim upravlja Regionalna kancelarija u BiH, Abdulah Qori uručio je vrijednu donaciju. Radi se o 60 komada novih jorgana i 20 paketa sa ukupno 600 pelena za odrasle.

– Naš Centar u BiH djeluje od 2000-te godine. Pomagali smo i pomažemo širom BiH. a evo prvi put smo u ovom dijelu Republike Srpske. Biće nam drago da ovo neće biti i posljednji. Spremni smo da u granicama mogućnosti pomažemo i drugim putem centara za socijalni rad i ostalih organizacija socijalnog karaktera posebno koje okupljaju stara i iznemogla lica i djecu koja su budućnost svakog društva. Ne interesuje nas nacionalna i vjerka pripadnost, rekao je gospodin Qori preko prevodioca Ede Mešića.

donacija-domu-sunce-2

U svoje i ime korisnika usluga Doma na donaciji se zahvalio direktor Radomir Ćućula. On je istakao da je ova inicijativa i prijateljski gest put za novu saradnju ne samo sa Domom nego i na širem, opštinskom i regionalnom planu.

Ono što je u ovom slučaju posebno važno je činjenica da su artikli koji su donirani kupljeni na domaćem tržištu. Jorgani, veličine 140×200 centimetara, su iz „Janez-komerca“ u Gračanici, a pelene su kupljene u „Crvenoj apoteci“ u Rogatici.

Danas je u „Suncu“ ozvaničena i još jedna donacija. Silvana Umjenović iz grada Jona u Švajcarskoj, poklonila je 5 komada roleri sklopivih invalidskih hodalica kao pomagala za hodanje slabo pokretnih lica kojih je u ovoj ustanovi sve više.

– Sa njima će korisnici naših usluga, među kojima je i majka gospođe Silvane, lakše hodati u i oko Doma. Uz pomoć ovih hodalica moći će otići da kupe novine ili neku drugu sitnicu, odu do parka radi razgovora sa vršnjacima ili licima koja im dolaze u posjetu. Hodalice su posljednja riječ tehnike u ovoj oblasti. Imaju vlastite kočnice i lako se prenose, reče direkktor Ćućula uz veliko hvala i ovom donatoru.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,