Humanitarci pomozite Mladenu

08.02.2017.

mladen-mojevic

ROGATICA – Pridružujući se humanitarnoj akciji za prikupljanje sredstava za transplataciju bubrega Mladenu Mojoviću (22) iz Rogatice, predsjednik i potporedsjednik SO-e ove lokalne zajednice Đoko Razdoljac i Ninoslav Prelić uručili su juče, 7. februara, ovom mladiću 900 maraka koje su donirali odbornici i funkcioneri opštinske uprave.

– Nisu bog zna kakve pare, ali od srca su. Predali smo ih lično Mladenu uz poruku da smo svi uz njega i da mu želimo da što prije sakupi nedostajući dio sredstava, ode u bolnicu u Francuskoj i dođe kući živ i zdrav, reče Razdoljac.

Ninoslav Prelić rekao je da su u ovoj mini akciji uzeli učešća mladi odbornici i opštinski funkcioneri čime čime su oni izrazili saosjećanje sa Mladenom i njegovom porodicom.

Da podsjetimo, Nikola i Mladen, sinovi Rajka, poštonoše, i Dobrinke, domaćice, iz Rogatice, godinama boluju od iste bolesti bubrega i šansa da se izliječe je jedino u transplataciji uz trošak od po 80.000 maraka, koliko ovaj hirurški zahvat preko Otvorene mreže u Sarajevu košta u Nici u Francuskoj.

pomoc-mladen-mojevicu

Zahvaljujući ljudima dobre volje za starijeg Mojevića, Nikolu, sakupljena su potrebna sredstva i on je u mertu prošle godine na svoju i radost roditelja dobio novi bubreg i nastavio normalan život, naravno uz neophodne kontrole kod ljekara.

I za mlađeg Mojevića Mladena kroz humanitarne i druge akcije sakupljeno je 50.000 maraka. Da bi se i nedostajućih 30.000 sakupilo pokrenute su nove akcije. Između ostalog pri „m.telu“ ponovo je otvoren humanitarni broj 1416 na koga svi zainteresovani mogu telefonom donirati po 1 marku. Uz to otvoren je i tekući račun kod NLB Razvojne banke, koji glasi: 562-012-81282056-02.

– Svjesni smo mi da u današnje vrijeme nikome nije lako. Ali, mi nemamo drugog izbora i molimo ljude dobre volje da nam i ovoga puta pomognu. Dovoljno je da kažem da tri puta tokom svake nedelje idem na dijalizu u Foču, da me bolest savila dotle da u 22 godini ne izlazim među vršnjake, a želio bih, i da sam prekinuo školovanje pa da se sagleda kako mi je. Transplatacija bubrega, gledajući, moga starijeg brata je jedina šansa da se i ja vratim normalnom životu, i zato molim sve koji mogu da mi pomognu da „namaknem“ još tih 30-tak hiljada maraka a ja ću im biti vječiti dužnik, reče Mladen.