Na turniru “Bambi kup 2017” učestvovalo 320 mladih fudbalera

20.02.2017.

bmabi-kup-2017-1

VIŠEGRAD – Na dvodnevnom turniru u malom fudbalu “Bambi kup 2017”, koji je održan u Višegradu, takmičile su se 22 ekipe sa ukupno 320 mladih fudbalera.

Načelnik opštine Mladen Đurević sinoć je dodijelio pehare i medalje najboljim ekipama, golmanima i igračima.

“Drago mi je da je Višegrad domaćin ovog turnira, koji je okupio veliki broj mladih sportista s ciljem da se druže i da promovišu sport”, rekao je Đurević.

Aleksandar Govedarica, predsjednik fudbalske sekcije “Bambi soko”, koja je organizator turnira, rekao je da su prvog dana na turniru učestvovali mladi fudbaleri 2005. godište, a drugog dana igrači 2007. godište.

“Ispunili smo cilj turnira, promovisali smo sport kroz mali fudbal i jačanje zajedništva jedne generacije kroz druženje i takmičenje”, istakao je Govedarica.

bmabi-kup-2017-2

On je dodao da su, prema ocjeni svih trenera, organizatori turnira, članovi uprave “Bambi soko”, neprikosnoveni i na prvom mjestu u organizaciji ovakvog sportskog događaja.

Govedarica je zahvalio opštini Višegrad i načelniku Mladenu Đureviću za pomoć u organizaciji ovog turnira.

U kategoriji 2005. godište prvo mjesto pripalo je fudbalskom klubu “Sloga” iz Požege, druga je bila škola fudbala “Bambi soko” iz Višegrada, a treći fudbalski klub “Crvena zvezda” iz Užica.

Najbolji golman turnira je Filip Cuca iz škole fudbala “Bambi”, najbolji strijelac Veljko Gordić iz “Crvene zvezde”, a najbolji igrač turnira Ognjen Krsmanović iz “Sloge”.

U kategoriji 2007. godište prvo mjesto pripalo je “Crvenoj zvezdi”, drugi je bio fudbalski klub “Olimp” Pale, a treća “Mladost” iz Rogatice.

Najbolji golman turnira je Đorđe Mirović iz “Olimpa”, najbolji strijelac Mateja Draganić iz “Mladosti”, a najbolji igrač turnira je Davorin Tošić iz “Crvena zvezde”.