Njujorški časopis uvrstio Sutjesku u top svjetsku ponudu

SRNA - Aleksandra Janković - 02. februara 2017. 058.ba

Nacionalni park Sutjeska

FOČA – Američki časopis „Gir patrol“ iz Njujorka svrstao je Nacionalni park „Sutjeska“, kao najatraktivniji dio trase „Via Dinarika“, među 25 najboljih svjetskih destinacija koje treba posjetiti u 2017. godini.

Sutjeska je tako „stala uz rame“ sa Havajima, Los Anđelesom, Madridom, Deltom Okavange u Africi, te prestižnim destinacijama u Rusiji, Čileu, Butanu, Tajlandu, Japanu i drugim zemljama svijeta.

Najstariji nacionalni park u BiH upoređen je sa Josemitima u Kaliforniji, jednim od najposjećenijih parkova u SAD.

Nacionalni park „Sutjeska“ ne posjeduje šume džinovske sekvoje, kao Josemiti, ali ga krasi jedinstvena prašuma Perućica, najveća i jedna od rijetkih u Evropi.

Ovaj nacionalni park poznat je i po planinskom vijencu sa Maglićem, Vučevom, Volujakom i planinskom kraljicom Zelengorom, čije su „gorske oči“ osam glečerskih jezera magnet za turiste sa svih strana svijeta.

Uz Sutjesku, „Gir patrol“ preporučuje kompletnu trasu „Via Dinarika“, koja obuhvata šest zemalja Zapadnog Balkana, ističući posebno ljepotu Boke Kotorske i cijele obale Jadranskog mora.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: