Počelo preseljenje opštinske uprave u Andrićgrad (VIDEO)

13.02.2017.

sastanak-visegtad-opstina

VIŠEGRAD – U Gradskoj kući u Andrićgradu održan je stručni kolegijum načelnika opštine Višegrad povodom početka preseljenja višegradske opštinske uprave u nove prostorije Gradske kuće.

„Ovo je početak preseljenja opštinske administracije u novu Gradsku kuću. Tender za namještaj je u toku. Nadam se da ćemo ubrzo imati i namještaj, da bi svi mogli da rade nesmetano“, rekao je načelnik Višegrada Mladen Đurević.

On je istakao da će se sve službe preseliti u novu Gradsku kuću, osim Odjeljenja za inspekcije koje prelazi u opštinske prostorije zgrade, gdje je smješten Radio Višegrad.

„Prednosti Gradske kuće su velike, a jedna od njih je uvođenje info-pulta koji nije postojao u staroj zgradi opštine. U info-pultu će raditi po jedan predstavnik iz svakog odjeljenja, tako da će stranke moći da dobiju informacije, stručnu pomoć, obrasce i sve ostalo“, naveo je Đurević.

On je dodao da će u okviru Gradske kuće biti i šalter pošte, a radnici na pisarnici biće uniformisani.

„Jedna od novina biće i čitači kartica, tako da će svi zaposleni morati da se registruju kada dolaze i odlaze sa posla. Planirano je i uvođenje video-nadzora“, rekao je Đurević.

On je napomenuo da će se u postojeću zgradu opštine u Višegradu, koja se nalazi u glavnoj ulici, preseliti policija i kancelarija Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka.

Vršilac dužnosti Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Aleksandar Đukanović rekao je da je ovo odjeljenje izdalo odobrenje za upotrebu objekta Gradske kuće u Andrićgradu.

„Rješenje je pravosnažno, tako da su se u tehničkom smislu stekli svi uslovi. Cijeli kompleks Andrićgrad je parcela opštine, na kojoj je uspostavljena koncesija, a ovo zemljište, ispod objekta Gradske kuće je izuzeto, odnosno doneseno je rješenje o izuzimanju zemljišta iz koncesije, tako da je ova parcela vlasništvo opštine Višegrad“, naveo je Đukanović.

On je naglasio da su uslovi za rad u novoj Gradskoj kući mnogo bolji.

Vršilac dužnosti sekretara Skupštine opštine Višegrad Milan Đukić rekao je da su prednosti novog objekta višestruke, a, prije svega, što će biti omogućeno uvođenje novih usluga građanima i poboljšanje kvaliteta usluga.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za finansije Njegoš Tanasković rekao je da je novi objekat Gradske kuće uslovniji za rad službenika, a i dostupniji građanima, a info-pult će građanima pružati informacije iz više oblasti.

SRNA - Jovana Borovčanin