Podrška institucija Srpske rukovodstvu Višegrada

14.02.2017.

cubrilovic-u-visegradu

VIŠEGRAD – Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas u Višegradu da će rukovodstvo te opštine imati podršku svih institucija Srpske u realizovanju zacrtanih ciljeva u narednom periodu.

„Bićemo na raspolaganju za sve što misle da možemo zajedno rješavati“, istakao je Čubrilović nakon sastanka sa opštinskim rukovodstvom i šefom Kluba Srba u Vijeću naroda Republike Srpske Perom Petrovićem.

Čubrilović je naglasio da je načelnik Višegrada Mladen Đurević jedan od najmlađih načelnika u Republici Srpskoj čiji tim ima cilj i zaslužuje podršku svih institucija Srpske.

On je dao punu podršku preseljenju opštinske administracije Višegrad u Gradsku kuću u Andrićgradu, te naveo da projekat Andrićgrad treba da bude finalizovan.

Čubrilović je posjetio i „HE na Drini“ i tom prilikom istakao da zaposleni u tom preduzeću uspješno prevazilaze probleme, te izrazio nadu da će biti investicija značajnih i za ovu regiju i za cijelu Republiku Srpsku kada je riječ o energetskim potencijalima i proizvodnji električne energije.

Đurević je rekao da opština Višegrad ima mnogo problema, te da je veoma bitna podrška Vlade Republike Srpske lokalnoj upravi.

„Prethodne četiri godine nije bilo saradnje lokalne zajednice i državnih organa, što je štetilo lokalnoj samoupravi“, naveo je Đurević i dodao da je tokom današnjeg sastanka sa predsjednikom Narodne skupštine dogovoren niz aktivnosti za naredni period.

Šef Kluba Srba u Vijeću naroda Republike Srpske Pero Petrović izrazio je zadovoljstvo zbog obećane podrške opštini Višegrad koju je danas najavio Čubrilović.

„Podrška je veoma bitna. Mi smo i ranije obećali da ćemo otvoriti Višegrad za sve koji žele da dođu i vide šta radimo i da nam pomognu u tome. U prvih 100 dana želimo da pokažemo da smo bili iskreni i da ćemo svima koji žele da dođu u Višegrad pružiti maksimalnu podršku“, rekao je Petrović.