Prikupljanje sredstava za liječenje Milijane Ćećez

SRNA - Jovana Borovčanin - 12. februara 2017. 058.ba

Milijana Cecez

VIŠEGRAD – Za potrebe liječenja Milijane Ćećez iz Višegrada, kojoj je neophodna transplantacija bubrega, otvoren je „M:telov“ humanitrani broj 1415 na koji se pozivom može donirati 1 KM.

Akcija će trajati do kraja mjeseca, a humanitarni broj je pokrenulo Udruženje žena „Aska“ iz Višegrada, na inicijativu načelnika ove opštine Mladena Đurevića.

Milijani Ćećez iz Višegrada potrebna je pomoć humanih ljudi radi transplantacije bubrega u Francuskoj, za šta je potrebno 110.000 KM, koje ona i njena porodica nemaju.

Milijana Ćećez /47/ boluje od hroničnog oboljenja bubrega, odnosno oba bubrega su bez funkcije. Tri puta sedmično odlazi na dijalizu i jedina opcija za normalan život je transplantacija bubrega.

Milijana ima živog donora u bližoj rodbini, ali su različite krvne grupe.

Klinike na području BiH i regionu ne obavljaju operativne zahvate ukoliko je riječ o različitim krvnim grupama, pa je jedina mogućnost odlazak u kliniku u Francusku, gdje bi se obavila operacija.

Operativni zahvat košta 110.000 KM, a da bi ušla u program za transplataciju potrebno je 45.000 KM.

Sredstva za pomoć mogu se uplatiti u Rajfajzen banci na račun broj 1613000073481823.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,