Svečano obilježen dan Čajničke brigade VRS

15. februara 2017. 058.ba

dan-cajnicke-brigade-2

ČAJNIČE – U Čajniču je danas obilježena 22. godišnjica formiranja Čajničke brigade Vojske Republike Srpske /VRS/ kroz koju je tokom rata prošlo 1 560 boraca, od kojih je život za Srpsku dalo 106 vojnika i 35 civila iz Čajniča.

Delegacije opštine Čajniče, opštinske Boračke organizacije, vojne starješine nakon održanog parastosa zapalili su svijeće i položili vijence u Spomen sobi „Za krst časni i slobodu zlatnu“.

Načelnik Čajniča Goran Karadžić istakao je da je za njega i cijeli grad ovaj datum veoma značajan“.

„Pozdravljam sve borce koji su se vodili ptriotizmom, braneći svoju đedovinu, svoj narod i svoju Republiku, rekao je Karadžić.

On je naglasio da danas svi Srbi treba da budu složni i jedinstveni, te da stoje čvrsto iza onoga što su napravili i stvorili u ratu.

dan-cajnicke-brigade-1

Govoreći o doprinosu Čajničke brigade u odbrani srpskog naroda i stvaranju Srpske, predsjednik opštinske Boračke organizacije Čajniče Momir Tošić podsjetio je da oni koji su stvorili Republiku Srpsku, moraju poštovati jedni druge, kako bi podigli ugled svojih djela i ostvarili bolji status srpskog borca u društvu i državi.

„Nama je važno da se ne zaboravi ono što su naši saborci uradili, posebno oni koji su svoje živote dali za odbranu Republike Srpske i da omladinu i našu djecu upoznamo o svemu što smo učinili u vrijeme odbrambeno-otadžbinskog rata i poslije njega“, istakao je Tošić.

Obilježavanje dana Čajničke brigade nastavljeno je kulturno-umjetnički programom i druženjem boraca,u Domu kulture „Filip Višnjić“ u Čajniču.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: