Tradicionalni konkurs za kratku priču časopisa „Soko“ na novu temu

21. februara 2017. 058.ba

Časopis SOKO

KRSNA SLAVA U MOM ZAVIČAJU

VIŠEGRAD – Redakcija časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu«SOKO», Srpskog sokolskog društva «Soko» iz Dobruna kod Višegrada, uz podršku Izdavačke kuće „Dabar“ Mitropolije dabrobosanske, raspisuje KONKURS Za kratku priču na temu «KRSNA SLAVA U MOM ZAVIČAJU».

Na konkurs se primaju neobjavljene kratke priče, čiji su autori iz svih srpskih krajeva.
Kratke priče se dostavljaju u tri primjerka potpisana šifrom, s tim da posebna koverta sadrži rješenje šifre i podatke o autoru.

Jedan autor može poslati najviše DVIJE kratke priče na zadatu temu, maksimalne dužine do 150 redova.

Prispjele kratke priče se ne vraćaju, a njbolje će odabrati žiri Redakcije «Sokola».

Radovi se šalju poštom na adresu Srpsko sokolsko društvo «SOKO», sa naznakom za konkurs za kratku priču časopisa «Soko», 73247 Dobrunska Rijeka-manastir „Svetog Nikolaja“, a krajnji rok za dostavljanje radova je 15. april 2017. godine.

Redakcija «Sokola» najuspješnije autore nagradiće: za prvo mjesto 300 maraka, za drugo mjesto 200 maraka i za treće mjesto 100 maraka.

Uz tri nagrađene Redakcija «Sokola» će odabrati određeni broj kvalitetnih kratkih priča koje će biti objavljene na stranicama časopisa.

Na konkursu ne mogu učestvovati članovi Redakcije časopisa «Soko», a sve informacije u vezi sa ovim konkursom mogu se dobiti na telefone: broj 058 612-112, 065 431-505 i 065 536-386.

U prošloj godini „Soko“ je završio desetogodišnji ciklus kratkih priča na temu „HISTOS VASKRSE“, a nagrađene priče biće objavljene u Zborniku do kraja 2017. godine.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: