Višegrađanke bez finalnog turnira Prvenstva Srpske

20.02.2017.

ok-he-na-drini

VIŠEGRAD – U organizaciji ŽOK “Jahorina” iz Pala u dvorani “Paki” završen je drugi krug juniorskog prvenstva RS, za odbojkašice, godište 1998. i mlađe. Na festivalu odbojkaške mladosti pored domaćeg sastava Jahorine učestvovale su juniorke HE na Drini iz Višegrada i Slavija iz Istočnog Sarajeva.

Slavile su juniorke Slavije, druge su bile Paljanke, a trećeplasirane su bile Višegrađanke trenera Jove Sarića koje su igrale u sastavu: libero Ana Sarić, libero Ana Joksimović, Ana Nikolić, Tijana Nedić, Nataša Kujundžić, Sara Glibić, Slađana Avramović, Vanja Klisura, kapiten Iva Gojković, Kristina Ninković, Bojana Klisura, i Milica Sarić.

Domaće odbojkašice Jahorine i Slavija otvorili su nadmetanje. U ljepotici turnira, Slavijašice su slavile, posle dva sata i deset minuta igre nakon velike borbe i pet odigranih setova u taj breku razultatom 3:2.
U drugoj utakmici sastale su se dvije gostujuće ekipe. Sastav iz Istočnog Sarajeva, upisao je i drugi triumf, dolazi do pobjede od 3:0.i tako su mlade “Sokolice” sasvim zasluženo izborile plasman na finalni turnir juniorskog prvenstva Republike Srpske.
U poslednjem kolu domaći sastav u meču za prestiž savladao je “višegradske vile” sa 3:1.

I ako nisu bile u svom prepoznatljivim izdanju mlade Višegrađanke iskazale su dar i potencijal za igru preko mreže. Predan i naporan rad sviju u klubu, bosebno trenera Jove Sarića, Gorana Markovića i Dragane Baranac urodio je plodom. Na okupu je jedna talentovana i poletna generacija juniorki koja je stasala i za seniorski sastav te ako se poslože sve i kockice u skoroj budućnosti uz zajedništvo, trud i maksimalno zalaganje očekivati je još bolje razultate višegradskog premijerligaša.

Razultati
SPC “Peki” Pale
Gledalaca oko 100

Vrhovni sudija: Srđan Baralić / Pale
Suduje: Gorica Rudić / Pale, Jovana Stanišić / Istočno Sarajevo

ŽOK “Jakorina” – OK “Slavija ” 2:3 / 19:25, 25:23, 21:25, 25:18, 10:15
OK “HE na Drini” – OK “Slavija” 0:3 / 24:26, 20:25, 17:25
ŽOK “Jahorina” – OK “HE na Drini” 3:1 / 25:12, 25:27, 25:16, 25:14

Tabela
1. Slavija 6
2. Jahorina 4
3. He na Drini 0