Čajnički karatisti osvojili 12 medalja

27.03.2017.

karatisti-iz-cajnica

ČAJNIČE – Karatisti iz Kluba borilačkih sportova “Nipon” osvojili su 12 medalja, od kojih tri zlatne, tri srebrne i šest bronzanih, na 8. Internacionalnom kupu, Mećavnik 2017.

„Ovo je dobar plasman koji smo očekivali. Naši takmičari vrijedno rade i dva puta sedmično imaju trening, pa u budućnosti možemo očekivati i još bolje rezultate”, izjavio je pomoćni trener kluba „Nipon“ Dragan Kovač.

On je podsjetio da su čajnički karatisti veoma talentovani, samo u prošloj godini osvojili su veliki broj medalja u Srpskoj i inostranstvu, a da velike zasluge za sve ovo pripadaju treneru Mladenu Radoviću iz Foče, koji je uložio mnogo napora, kako bi najmlađi članovi napravili prve korake, a sada već postali ravnopravni takmičari nha mnogim turnirima.

Karate turnir održan je juče u organizaciji Emira Kusturice na Mećavniku, a učestovalo je 35 klubova sa više od 500 takmičara iz Republike Srpske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Zlatom su okićeni Srđana Tanasković, Jana Obradović, Đorđe Janković, srebrom su zasijali Damjan Nešević, Vedran Tanović, Marko Tanasković, dok su se bronzom okitili Magdalena Tadić, Dimitrije Janković, Jana Tanasković, Radoica Kovač, Luka Kovač, Matija Kovač.