Dodik obišao Gradsku kuću u Andrićgradu

22.03.2017.

Dodik i Djurevic (1)

ANDRIĆGRAD – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević obišli su danas Gradsku kuću u Andrićgradu u koju će opštinska administracija biti preseljena do kraja mjeseca.

“Ovo je izuzetan objekat koji opština Višegrad zaslužuje. Drago mi je da će opštinska administracija preseliti u nove prostorije u kojima će imati odlične uslove za rad”, istakao je Dodik.

On je rekao da ima odličnu saradnju sa načelnikom opštine Višegrad kojem su, kako je rekao, sva vrata u Banjaluci otvorena i naglasio da u Višegrad uvijek rado dolazi.

dodik-i-djurevic-2

Đurević je naglasio da su prednosti Gradske kuće velike, a jedna od njih je svakako uvođenje info pulta u kojima će raditi po jedan predstavnik iz svakog odjeljenja tako da će građani na jednom mjestu moći da dobiju sve potrebne informacije i stručnu pomoć.

U okviru Gradske kuće biće i šalter pošte, a radnici na pisarnici biće uniformisani.

On je dodao da su nabavljeni i čitači kartica, tako da će svi zaposleni morati da se registruju kada dolaze i odlaze sa posla, a planirano je i uvođenje video nadzora.

Đurević je podsjetio da će u postojeću zgradu opštine koja se nalazi u centru grada preseliti policija i kancelarija Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka.

Cijeli kompleks Andrićgrad je parcela opštine, na kojoj je uspostavljena koncesija, a zemljište ispod objekta Gradske kuće je izuzeto, odnosno doneseno je rješenje o izuzimanju zemljišta iz koncesije, tako da je ova parcela vlasništvo opštine Višegrad.