Druga faza rekonstrukcije puta Sase-Višegradska banja

10.03.2017.

Put za banju

VIŠEGRAD – Druga faza rekonstrukcije puta Sase-Višegradska banja počela je danas, a vrijednost tih radova je oko 600.000 KM.

Načelnik Višegrada Mladen Đurević rekao je da je ovo jedan od kapitalnih projekata opštine predviđenih za ovu godinu za koji je dio novca planiran budžetom, a dio će biti obezbijeđen kreditom.

Za drugi dio rekonstrukcije puta, u dužini od oko 1.000 metara, angažovana su tri preduzeća, a planirano je da radovi budu završeni do kraja godine, kada će saobraćajnica biti predata na upotrebu.

“Cilj je da radovi budu završeni na zadovoljstvo svih, a posebno zaposlenih u Banji `Vilina Vlas` i turista koji posjećuju Banju”, istakao je Đurević.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za urbanizam Aleksandar Đukanović rekao je da je imenovan opštinski nadzor za praćenje realizacije projekta, a ugovor je potpisan sa preduzećem `Romanija-putevi`, kao izvođačem radova.

Šef Radne jedinice “Elektrodistribucije” Višegrad Radojko Stašević naveo je da je njihov zadatak da uklone niskonaponski kabl, u dužini od 1,5 kilometar, i demontiraju oko 30 niskonaposnkih betonskih stubova.

Rajko Nikitović iz Šumskog gazdinstva “Panos” Višegrad rekao je da je u toku sječa stabala, radi proširenja puta od Sasa do Višegradske banje.