Još jedan uspjeh dječaka Stakorine

08.03.2017.

mladi-stakorine

ČAJNIČE – Generacija dječaka rođenih 2002. i 2003. godine iz podmlatka FK “Stakorina” osvojila je treće mjesto u tek završenoj Mini Maxi ligi.

Takmičenje u organizacija FK “Olimp” iz Pala privuklo je 14 ekipa iz čitave Bosne i Hercegovine.

Nakon tri mjeseca čajnički dječaci su se plasirali u doigravanje gdje su u polufinalu ispali od domaćina.

U borbi za treće mjesto savladan je “Bambi” iz Višegrada.

U odličnim nastupima čitave ekipe posebno su se istakli golmani Neško Tadić i Borisav Perišić, te sjajni kapiten Dimitrije Marić i golgeter Ognjen Ristanović, strijelci 10, odnosno 9 golova.

Neško Tadić skromno kaže:

“Liga je trajala tri mjeseca, i takmičilo se dosta ekipa iz raznih krajeva. Imali smo do završnice turnira sedam pobjeda, tri izgubljena meča i jedan remi. Plasirali smo se među 4 i na kraju zauzeli treće mjesto. Ponosan sam na ekipu i trenera.”

Mlađani kapiten, ali i rasni strijelac Dimitrije Marić je zadovoljan, ali i žali za propuštenim prilikama:

“Na protekloj Mini Maxi ligi smo ostvarili dobar rezultat. Imali smo dosta kvalitetnih igraca, i žao mi je što nismo uzeli zlato, a mogli smo. Trener Kostantin je ponosan na nas, ali i mi smo na njega jer nam je omogućio igranje te lige. U polufinalu smo pravili greške i tu smo izgubili zlato. S obzirom da slabo igramo na malom terenu, veoma smo zadovoljni uspjehom na Palama. Naš tim je bio odličan, ali igra nije bila baš savršena. U timu je bilo uvijek dobro raspoloženje i to nas je i podstaklo da uzmemo medalju. To je naša snaga. I opet koristim priliku, da se u ime svih igrača zahvalim treneru sto nam je ovo sve omogućio. Ne samo igranje ove lige, nego i svih ostalih turnira.”

Ognjen Ristanović, ubojiti golgeter, kaže:

“Od dvanaest ekipa mi smo osvojili 3. mjesto, to je dobro, ali je moglo i bolje. Ipak veoma sam zadovoljan, jer je to veliki uspjeh za nas. Nastavićemo da treniramo punom parom i nadamo se da ćemo slijedeći put biti još bolji. Želim da se zahvalim treneru i saigračima na lijepom druženju i nadam se da će biti još velikih pobjeda za nas.”

Konstantin Katana, trener, ali i čovjek za sve u čajničkom klubu ističe talenat ekipe:

“Prvo želim da se zahvalim organizatorima na svemu. Želim reći da su odličan primjer organizacije lige koja traje tako dugo, i gdje je sve proteklo u fer korektnim odnosima.

Drugo želim još jednom da pohvalim ovu sjajnu djecu koja stalno demonstriraju svoj raskošni talenat.

I naravno kao treće, moram još jednom istaći da mi sve ovo postižemo iako nemamo adekvatne uslove za trening kao osnovnu stvar u razvoju svakog sportiste.

Možda sam ja i nekome dosadan, ali prosto moram to reći. Ne da bih sebe nešto istako kao nekog tobože dobrog trenera, već da ukažem na zlatnu djecu koja to sve postižu.

Mi uopšte nemamo uslove treninga zimi, sala nam nije na raspolaganju, jer je zauzeta. Opet zahvaljujući dobroj volji drugih sportskih kolektiva, koji su nam ustupili svoje termine, imali smo par treninga. To naravno nije dovoljno i spominjem to da bih se zahvalio kolegama iz drugih sportova.”