Miljeno svijetla tačka na mapi Čajniča

14.03.2017.

miljeno

ČAJNIČE – Mjesna zajednica Miljeno svijetli je primjer pozitivnog nataliteta u današnjem vremenu sveopšte stagnacije demografskog razvoja, na prostorima Republike Srpske, a i same opštine Čajniče.

Ovo naseljeno mjesto, zbog dobrog geografskog položaja i vrijednih ljudi je živo aktivno, gdje je natalitet pozitivan u odnosu na mortalitet sa tendencijom demografskog rasta i razvoja čemu su doprinjeli isključivo njegovi stanovnici, ne napuštanjem svojih rodnih ognjišta, formiranjem porodica.

Vrijedni građani MZ Miljeno bave se poljoprivredom a u novije vrijeme uzgojom maline, što daje mogućnost ekonomskom razvoju porodice.

Veliku podršku u svim segmentima razvoja ovoj Mjesnoj zjednici pruža načelnik opštine Čajniče Goran Karadžić, a da je to tako pokazuje nam i činjenica regresiranje proizvodnje maline, obezbjeđivanje prevoza za učenike iz naseljenog mjesta Bučkovići, do Čajniča.

Tako svako jutro autobus VAM iz Miljena je krcat milijenskom mladošću koja se školuje i obrazuje u ovom malom gradiću Čajniču.

Takođe veliku ulogu u ovakvom statusu su imali i imaju odbornici SO Čajniče, koji se zalažu i bore za bolja prava višečlanih porodica, koje čine okosnicu razvoja ove MZ.
Ona po svemu služi za primjer drugim naseljenim mjestima, da se u teškim ekonomskim uslovima mogu formirati i razvijati porodice i živjeti od svog sopstvenog grada.