Miljeno svijetla tačka na mapi Čajniča

14. марта 2017. 058.ba

miljeno

ČAJNIČE – Mjesna zajednica Miljeno svijetli je primjer pozitivnog nataliteta u današnjem vremenu sveopšte stagnacije demografskog razvoja, na prostorima Republike Srpske, a i same opštine Čajniče.

Ovo naseljeno mjesto, zbog dobrog geografskog položaja i vrijednih ljudi je živo aktivno, gdje je natalitet pozitivan u odnosu na mortalitet sa tendencijom demografskog rasta i razvoja čemu su doprinjeli isključivo njegovi stanovnici, ne napuštanjem svojih rodnih ognjišta, formiranjem porodica.

Vrijedni građani MZ Miljeno bave se poljoprivredom a u novije vrijeme uzgojom maline, što daje mogućnost ekonomskom razvoju porodice.

Veliku podršku u svim segmentima razvoja ovoj Mjesnoj zjednici pruža načelnik opštine Čajniče Goran Karadžić, a da je to tako pokazuje nam i činjenica regresiranje proizvodnje maline, obezbjeđivanje prevoza za učenike iz naseljenog mjesta Bučkovići, do Čajniča.

Tako svako jutro autobus VAM iz Miljena je krcat milijenskom mladošću koja se školuje i obrazuje u ovom malom gradiću Čajniču.

Takođe veliku ulogu u ovakvom statusu su imali i imaju odbornici SO Čajniče, koji se zalažu i bore za bolja prava višečlanih porodica, koje čine okosnicu razvoja ove MZ.
Ona po svemu služi za primjer drugim naseljenim mjestima, da se u teškim ekonomskim uslovima mogu formirati i razvijati porodice i živjeti od svog sopstvenog grada.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,