Mladost nadigrala Leotar

26.03.2017.

fk-mladost-leotar-2

ROGATICA – Tri utakmice, šest bodova, 5 datih i šest primljenih golova, to je učinak fudbalera rogatičke Mladosti i proljećnom dijelu prvenstva Druge lige Republike Srpske. Da su bili malo s(p)retniji i da golman Leotara iz Trebinja Risto Perišić na današnjoj utakmici u Rogatici nije imao svoj dan i odnos datih i primljenih golova bio bi sigurno povoljniji. Odbranio je Perišić 4 do 5 lopti koje su malobrojni gledaoci već vidjeli u njegovoj mreži.

Desilo se to već u 18 minutu kada je odbranio šut Đurovića sa svega 7-8 metara. Već narednog, 19 minuta, pred golomanom Leotara našao se Tadić, ali je lopta završila u rukama Perišića. Dobru šansu imao je i Radović, a zicer Đurovića u 55 minutu opet je odbranio golman gostiju i tako u više navrata, pa mu je radi toga pripala čast da bude igrač utakmice iako je primio dva gola za koje ne snosi ni trunke krivice.

Prvi gol na današnjoj utakmici od koje su i jedni i drugi puno očekivali, pao je nakon što je Mićunović u svom kaznenom prostoru srušio Đurovića, koji je zatim bio i sigurni egzekutor sasvim opravdano dosuđenog penla. Kod drugog gola predhodila je gužva pred golom gostiju. Iskoristio ju je agilni Tadić i sa 10-tak metara iskosa sa lijeve strane pogodio mrežu u desnom uglu iza leđa nemoćnog Perišića.

Sve u svemu, Mladost je zasluženo pobijedila bivšeg prvoligaša koji na ovoj utakmici ni jednom nije ugrozio golmana domaćina Jolovića, koji se uglavnom smrzavao na danas hladnom danu u Rogatici.

fk-mladost-leotar-1

MLADOST (Rogatica) 2 (1)
LEOTAR 0 (0)

Strijelci: 1:0 Đurović u 37 (penal), 2:0 Tadić u 57 minutu.
Stadion: Sportsko-rekreacioni centar u Rogatici.
Gledalaca: 100
Sudija: Milan Tadić (Pale) 7,5
Žuti kartoni: J. Rajak, Bjelaković (Mladost Rogatica), Mićunović (Leotar).
Igrač utakmice: Risto Perišić (Leotar) 7,5

MLADOST (Rogatica): Jolović -, J. Rajak 6,5 (od 56 minuta Nerić 6), M. Rajak 6, Balčaković 7, Bjeleković 6, Obradović 7, Đurović 7, Tadić 7 (od 76 minuta D. Sokolović -), Radović 6,5 (od 72 minuta Jevtić -), Miličević 6, Ćaćić 6,5. Trener: Danko Cerović.

LEOTAR: Perišić 7,5, Janjić 6, Ljubibratić 6 (od 46 minuta Begenišić 6), Pjaca 5,5, Komlen 6,5 (od 68 minuta Supić 5,5), Vučić 6, Deretić 5,5, Spaić 6, Cimirot 6, Mićunović 5,5 (od 46 minuta Kovačević 6), Todorović 5,5. Trener: Rajko Mičeta.

Tekst i foto: Sreten Mitrović