„Na mliječnom putu“ istovremeno u tri sale, tražila se karta više

03.03.2017.

na-mlijecnom-putu-u-andricgradu

ANDRIĆGRAD – Praznik u Andrićgradu večeras. Istovremeno, u tri sale bioskopa u Anidrćgradu, pred više od 300 gledalaca prikazan je novi film Emira Kusturice „Na mliječnom putu“. Karte za ove projekcije rasporodate su u Andrićgradu još pre pet dana, večeras – tražila se karta više.

– Poštovani prijatelji, saradnici, predstavnici vlasti, dame i gospodo, dobrodošli na višegradsku premijeru novog ostvarenja Emira Kusturice „Na mliječnom putu“.

na-mlijecnom-putu-u-andricgradu-2

Iako Višegrad, zajedno sa Andrićgradom, nije bio početna stanica za uzletanje ovog filma, ipak je veoma bitno da se ova premijera ne shvati manje važnom, jer je ona sastavni deo lansirne rampe sa koje će ova filmska bajka odleteti u orbitu. S obzirom na to šta su o filmu rekli oni koji su ga gledali, ostaje nam da se nadamo da se on iz te svetske orbite nikada neće ni vratiti.

Nadamo se da ste spremni za vrtoglavi sunovrat u vir koji je u sebe usisao sve ono što ovaj deo sveta neguje u svojoj duši, a koji svojim rukama, negde na dnu ovog mora u kojem svi plivamo, pravi Emir Kusturica – reči su kojima su večeras u sve tri sale bioskopa u Andrićgradu pozdravljeni gledaoci.

na-mlijecnom-putu-u-andricgradu-3

Mnogo emocija, suze, smeh, aplauz i ovacije na kraju projekcije za Kusturicu i ekipu filma.

– Kostin podvig sa kraja filma nije ništa teži nego što je bio Kustin podvig da ovaj film napravi. Iskreno se nadamo da ste uživali u rezultatu tog podvižništva – reči su kojima su gledaoci pozdravljeni na kraju filma.

Posle premijere, gledaoce u Andrićgradu pozdravio je Emir Kusturica.