Obilježene 42 godine od smrti Ive Andrića

SRNA - Jovana Borovčanin - 13. марта 2017. 058.ba

42 godine smrti ive andrica (2)

VIŠEGRAD – Učenici Srednje škole u Višegradu danas su, povodom 42 godine od smrti velikog srpskog književnika Ive Andrića, položili cvijeće na spomenik nobelovcu kraj višegradske ćuprije i u Andrićgradu.

„Prvi čas srpskog jezika u svim razredima bio je posvećen uspomeni na Ivu Andrića, na njegov život i djelo“, rekla je Divna Vasić, profesor srpskog jezika u višegradskoj Srednjoj školi „Ivo Andrić“.

42-godine-smrti-ive-andrica-1

Direktor biblioteke „Ivo Andrić“ Bojan Pecikoza rekao je da je Literarna sekcija pri Biblioteci održala prigodan čas povodom 42 godine od smrti nobelovca tokom kojeg su se učenici prisjetili najvažnijih događaja i književnih ostvarenja.

„Učenici su imali priliku da se upoznaju o fotografijama i dokumentima u vezi sa Andrićevom posjetom Višegradu“, dodao je Pecikoza.

Veliki srpski književnik i nobelovac Ivo Andrić umro je 13. marta prije 42 godine, ostavivši iza sebe veliki književni opus.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,