Promovisani diplomci i magistri Medicinskog fakulteta

24.03.2017.

diplomci u foci

FOČA – Na ceremoniji u Gradskom pozorištu u Foči danas je, primanjem diploma i polaganjem Hipokratove zakletve, 191 diplomac četiri studijska programa Medicinskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu svečano stupio u ljekarsku profesiju.

Ujedno je promovisano i 15 magistara koji su zvanje stekli na ovoj visokoškolskoj ustanovi u Foči.

Diplome je dobilo 76 doktora medicine, 32 doktora stomatologije, 27 diplomiranih medicinara zdravstvene njege i 56 profesora specijalne edukacije i rehabilitacije, koji su studije završili u protekle dvije godine.

Najbolji student ove generacije je dvadesetsedmogodišnja Milada Simeunović iz Foče sa prosjekom 9,53, koja stečena znanja već šest mjeseci uspješno primjenjuje u Univerzitetskoj bolnici Foča.

“Planiram da upišem postdiplomske doktorske studije. Radim u centru za hirurgiju i dvije moje velike ljubavi su vaskularna i plastična hirurgija”, rekla je Simeunovićeva.

Nakon završenog prvog ciklusa studija na odsjeku Specijalna edukacija i rehabilitacija, Andrijana Bakoč, kao asistent na Fakultetu, nastavila je i drugi ciklus studija, na kome je stekla dimplomu magistra.

“Trenutno sam na doktorskim studijama, idem postepeno ka nastavničkom zvanju”, rekla je Bakoč.

Na Medicinskom fakultetu znanje stiče više od 1.500 studenata iz Srpske, Federacije BiH, Srbije i Crne Gore.

Osim redovne nastave, ovaj fakultet uveo je i treći ciklus studija, koji je baza za obrazovanje sopstvenog kadra, a odnedavno posjeduje i savremeno opremljen Centar za biomedicinska istraživanja.

“Centar je počeo da funkcioniše i mislim da je jedan od najboljih na prostoru bivše Jugoslavije. Za nas je vrlo važan jer će tu svi naši doktorandi raditi, a stojimo na raspolaganju i drugim fakultetima i univerzitetima da dio svojih doktorskih disertacija obavljaju na našem fakultetu”, rekao je dekan Medicinskog fakulteta Milan Kulić.