Tragom naših napisa – Poruka za buduće njegovatelje

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 27. marta 2017. 058.ba

rogatica-njegovatelji-sve-trazeniji2

ROGATICA – Nedavno smo čitaoce ovog Sajta upoznali sa mogućnošću sticanja zvanja njegovatelj starih i nemoćnih lica kroz dokfavlifikaciju ili prekvalifikaciju u partnestvu Srednjoškolski centar “Ljubiša Mladenović” iz Banja Luke – JU Dom za starija lica “Sunce” iz Rogatice.

Ovoga puta u prilici smo da kažemo da je objavljen konkurs za šestomjesečnu obuku za njegovatelje. Krajnji rok za prijavu kandidata može se podnijeti direktno Centru u Banja Luci ili Domu “Sunce” do zaključno sa 3. aprilom ove godin, reče director ove ustanove Radomir Ćućula.

Zato svi oni koji su zainteresovani imaju još vremena za prijavu uz podsjećanje da, ako se prijhavi najmanje 8 kandidata, ne moraju ići na obuku u Banja Luku. Ona bi se i teorijski i praktično provela u isturenom odjeljenju u Rogatici – Dom za starija lica “Sunce” u kome se mogu dobiti i bliže informacije o uslovima i načinu obuke.

Najvažnije je ipak to das svi koji uspješno polože ispite i okončaju školovanje dobivaju uvjerenje sa kojim kao javnom ispravom imaju velike šanse za brzo zapošljavanje u zemlji i inostranstvu.

Samo ustanovi “Sunce” sa završetkom radova na nadogradnji trećeg sprata zgrade, koji su upunom jeku, trebaće nekoliko novih radnika, među kojima su u prvom redu njegovatelji, kazao je Radomir Ćućula.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: