Udruženje pčelara „Sat“ u Rogatici – Uginulo preko 100 košnica

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 12. марта 2017. 058.ba

pcelari-u-rogatici

ROGATICA – Zima kojoj se sve više primiče kraj, negativno je djelovala na pčelinja društva kod pčelara u Rogatici. Prema dosad raspoloživim podacima odnijela je preko 100 pčelinjih društava, što je oko 10 posto od ukupnog broja kod registrovanih, a slično je i kod većeg broja ne registrovanih, pčelara na području opštine.

Kod Momira Vukojčića iz Berkovića stradalo je 40 društava, Miloša Rajaka iz Kozića 13, Miće Mihajlovića iz Seljana 9 od ukupno 10 koliko ih je zazimio itd. Osnovni uzrok uginuća je nedostatak hrane i neadekvatna pripremljenost za zimu, rečeno je na prošlog petka održanoj godišnjoj skupštini Udruženja.

miloc-nedic-pcelar

Skupština je imala i izborni karakter. Izabrani su novi Upravni i Nadzorni odbor, a za novog predsjednika Udruženja izabran je Miloš Nedić, dugogodišnji pčelar iz Brankovića.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,