Akcija za pružanje pomoći Mladenu Mojevića iz Rogatice

04.04.2017.

mladen-mojevic

NA KORAK DO SPASA PRESUŠILE DONACIJE

ROGATICA – Akcija za prikupljanje nedostajućih 30.000 maraka za transplantaciju bubrega u Francuskoj Mladenu Mojeviću (22) iz Rogatice još do kraja nije dala očekivane rezultate.

– Sakupljeno je, reče Mladenova majka Dobrinka, nešto više od 17500 maraka, a da bi Mladen mogao očekivati poziv iz Udruženja za nacionalni proghram dijeliznih pacijenata države Francuske “Toyloyse“ preko Otvorene mreže u Sarajevu treba nam još 12500 maraka. Nadamo se da će nam ljudi dobre volje i velikog srca kao i do sada pomoći da sakupimo i ovaj preostali dio potrebnog novca.

I za ovo što je do sada sakupljeno neizmjerno se zahvaljujemo svima koji su i ovoga puta pozvali humanitarni broj koji je zahvaljujući Opštinskoj boračkoj organizaciji Rogatica tokom februara bio otvoren kod Mtela. Sakupljeno je velikih 12679 maraka. Tu je i prilog od 950 maraka funkcionera i odbornika SO-e Rogatica, frizerki u Rogatici koje su jedan dan šminkale Rogatičane i zarađenih 1050 maraka uplatile za Mladenovo liječenje. Slično su uradili i foto-amateri iz Rogatice. Oni su jedan dan fotografisali prolaznke u gradu i zarađenih 1070 maraka poklonili porodici Mojević. Svoj prilog akciji dali su i učenici Srednjoškolskog centra „27. januar“ koji su organizovali niz sportskih takmičenja sakupili 870 makara i donirali ih za Mladenovo liječenje. Pomoć u visini od po 500 maraka došla je i od Rogatičana u Kanadi Bogdana Karišika i Ozrenka Mitrovića.

– Svima njima velika hvala kroz suze poručuje brižna Mladenova majka koja još reče da je Mladen sve nervozniji. Pada u očaj i zbog toga što je došlo proljeće a on mora sjediti u kući i što tri puta u nedjelji mora ići na dijelizu u 60 kilometara udaljenu Foču. Uz neprijatnosti koje nosi sama medicinska intervencija vremenski gubi i cijeli dan.

Da podsjetimo. Mladen je mlađi od dva sina Dobrikne (domaćica) i Rajka (radnik u pošti). Oba su kao srednjoškolci oboljela od iste bolesti bubrega i morali na dijalizu. Spas je bio u transplantaciji bubrega i zahvaljujući ljudima dobre volje i plemenitog srca, stariji Nikola je prošle godine u francuskoj Nici dobio novi bubreg i sada se, uz povremenu kontrolu kod domaćih ljekara, dobro osjeća. U njihovoj porodici nadaju se da će i mlađi Mladen uskoro po zdravlje put Francuske. Šta ono znači za 22-godišnjaka suvišno je naglašavati.

Oni koji žele pomoći Mladenu Mojeviću mogu to učiniti na žiro račun broj: 562-012-81282056-02 kod NLB Razvojna banka – Poslovna jedinica u Rogatici, sa naznakom „pomoć za liječenje Mladena Mojevića“.