Načelnik među mališanima dječijeg vrtića

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 07. априла 2017. 058.ba

jagodic-u-vrticu-4

ROGATICA – U Dječijem vrtiću „Bambi“ u Rogatici u toku je realizacija Programa priprema djece pred polazak u osnovnu školu. Ove godine programom je obuhvaćeno 56 mališana koje je danas, 7. aprila, posjetio načelnik opštine Milorad Jagodić sa saradnicima i tom prilikom poklonio im knjigu „Veseli vrtić“.

jagodic-u-vrticu-1

Radi se o svojevrsnom udžbeniku za djecu u dobi od 5 do 7 starosti koji je proglašen najboljim evropskim udžbenikom ove vrste i prvi su ga u Republici Srpskoj dobili mališani u vrtiću „Bambi“. Podijeljen je na pet tematskih cjelina. Počinje sa pripremama za početno čitanje i pisanje preko svijeta oko nas i matematike do grafomotoričke sposobnosti i kako reče direktorka „Bambija“ Nataša Duvnjak, iako je iydat u Srbiji nudi sve što treba i na[oj djeci ovog uzrasta.

Pojedinačna vrijednost ove knjige je 18 maraka. Sredstva su obezbijeđena iz budžeta opštine rekao je načalnik Jagodić koji je svakom mališanu kao poklon uručio po jedan primjerak. Za uzvrat oni su mu uglas otpjevali nekoliko dječijih pjesama uz zajednički snimak „za uspomenu i dugo sjećanje“.

jagodic-u-vrticu-2

Posjetu Dječijem vrtiću načelnik Jagodić iskoristio je da se na licu mjesta upozna i sa aktuelnim trenutkom u ovoj predškolsko vaspitno-obrazovnoj ustanovi. O tome je goste detaljno upoznala direktorka Nataša Duvnjak koja je istakla da je najveći problem Vrtića neriješeno pitanje grijanja i manjak poslovnog prostora pošto interes za korišćenje njegovih usluga raste iz godine u godinu i zatražila pomoć od nadležnih u opštini kao osnivača.

Načelnik opštine u svoje i ime svojih saradnika obećao je, u granicama mogućnosti, pomoć lokalne zajednice Vrtiću u ovoj i narednim godinama.

jagodic-u-vrticu-3

Načelnik je obišao i djecu koja koriste usluge Vrtića u ostalim oblicima djelatnosti – cjelodnevni i poludnevni boravak i radionice, gdje su ga djeca dočekala zajedničkom recitacijom jedne od popularnih dječijih pjesama.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,