Održana kreativna radionica povodom Dana knjige

23.04.2017.

radionica-dan-knjige-rudo

RUDO – U Narodnoj biblioteci “Prosvjeta” u Rudom održana je kreativna radionica povodom Dana knjige za djecu predškolskog uzrasta i učenike nižih razreda Osnovne škole “Rudo” iz Rudog.

“Na kreativnoj radionici, koju su organizovali zajedno Narodna biblioteka `Prosvjeta` i Dramska sekcija Centra za kulturno–prosvjetnu djelatnost `Prosvjeta` povodom Dana knjige, djeca su upoznata o knjigama namijenjenim njihovom uzrastu, crtala su, čitala i gledala filmove”, rekla je član dramske sekcije Jovana Ostojić.

radionica-dan-knjige-rudo-1

Ona je istakla da su djeca upoznata sa fantastičnim svijetom bajki i mitologije – od slovenskih, nordijskih, njemačkih do bajki egzotičnog svijeta Afrike i Azije.

“Osim crtanja i čitanja, djeca su pogledala animirani film iz ruske istorije i mitologije `Knez Vladimir`”, dodala je Ostojićeva.

Prisutnima se obratio i direktor Narodne biblioteke “Prosvjeta” Predrag Ostojić koji je djeci poželio lijep dan u svijetu bajke i knjiga.

On je istakao da učenici Osnovne škole iz Rudog imaju popust na učlanjenje u biblioteku, a sve u povodu obilježavanja Dana knjige.