Počela isporuka regresiranog goriva u Rogatici

Sreten Mitrović - 12. априла 2017. 058.ba

Gorivo

ROGATICA – U Odjeljenju za privredu i društvene djelatnosti Opštinske uprave u Rogatici saopštili su da je i u ovoj opštini počela isporuka regresiranog dizel goriva po 60 feninga manje od maloprodajne cijene.

Pravo na ovaj vid podsticaja u cilju povećanja poljoprivredne proizvodnje do sada je ispunilo 212 poljoprivrednih gazdinstava.

Pošto prema podacima Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF) na području opštine ima oko 550 registrovanih poljoprivrednih domaćinstava, njih preko 330 nije ažuriralo podatke o registraciji proizvodnje, pa su pozvati da to učine najdalje do 15. maja. U protivnom neće moći konkurisati za ovaj vid podsticaja koga već petu godinu omogućava Vlada Republike Srpske i resorno ministarstvo, rekoše u Odjeljenju za privredu u Rogatici.

Inače, isporuka regresiranog goriva, kao i ranijih godina, vrši se na benzinskoj pumpi „Nestro“, koja se nalazi na izlazu iz grada prema Sarajevu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: