Podrška proizvođačima malina – Potpisan ugovor vrijedan skoro 118.000 KM

11. aprila 2017. 058.ba

maline-zaborak

ČAJNIČE – U sklopu aktivnosti na realizaciji projekta „Dobra proizvođačka praksa u otkupnoj stanici Zaborak u opštini Čajniče“ u prostorijama opštine Čajniče potpisan je Ugovor za nabavku rashladne i ostale opreme predviđene projektom. Vrijednost ugovora iznosi 117.965,25 KM, a potpisali su ga načelnik opštine Čajniče Goran Karadžić, sa jedne, i direktor preduzeća „Instel“ doo Bijeljina Vladimir Gutić sa druge strane, koje je putem otvorenog postupka javne nabavke izabrano za isporuku i instaliranje projektom predviđene ekonomske infrastrukture.

U vremenu zastoja i problema sa izvozom maline iz zemalja Zapadnog Balkana ovaj projekat predstavlja primjer načina prevazilaženja prepreka za izvoz i stvaranja mogućnosti za nastup na svjetskom tržištu. Podržan je bespovratnim sredstvima Finansijskog mehanizma za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja u Republici Srpskoj 2016/2017. Ukupna ugovorena vrijednost projekta iznosi 121.510,35 KM, od kojih je 30,34% obezbjedila opština Čajniče dok ostalo predstavljaju bespovratna sredstva obezbjeđena od strane Evropske unije, putem UNDP-a BiH i Vlade Republike Srpske, putem Ministarstva finansija.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,