Prikupljeno 59 doza krvi

22.04.2017.

davaoci krvi

VIŠEGRAD – U Višegradu je danas organizovana akcija dobrovoljnog darivanja krvi u kojoj je prikupljeno 59 doza ove dragocjene tečnosti.

Akciji, koju je organizovalo Društvo dobrovoljnih davalaca krvi “Stara Hercegovina” iz Višegrada, odazvalo se desetak društava iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore.

Predsjednik Društva “Stara Hercegovina” Pero Krstić rekao je da je prezadovoljan odzivom davalaca.

“Ove godine imamo goste iz Jagodine, Užica, Čačka, Arilja, Nikšića, LJubinja, Banjaluke, Modriče i Bijeljine”, naveo je Krstić.

On je dodao da su Višegrađani pokazali humanost, zajedno sa ostalim gostima koji su darovali krv, napominjući da je više od 10 Višegrađana dalo krv.

Krstić je naglasio da u prošloj godini nijedan bolesnik sa područja Gornjodrinske regije nije imao potrebu da čeka krv, jer je ona bila obezbijeđena posredstvom društva “Stara Hercegovina”.

Načelnik Službe transfuzijske medicine Univerzitetske bolnice u Foči Senka Milić ocijenila je da je akcija bila uspješna.

“U Višegradu smo tradicionalno i svaki put odavde odemo zadovoljni jer imamo zadovoljavajući odziv dobrovoljnih davalaca krvi. Saradnja sa Udruženjem dobrovoljnih davalaca krvi iz Višegrada je odlična i polovina zaliha krvi u bolnici Foča je prikupljena zahvaljujući davaocima iz Višegrada”, rekla je Milićeva.