Raskošan talenat 14-godišnjeg Dejana Duvnjaka – Knjige i šah u glavi, u nogama fudbal

11.04.2017.

dejan-duvnjak-na-prevenstvu-u-banja-dvorovi1

ROGATICA – Na tek minulom 24. kadetskom i omladinskom prvenstvu Republike Srpske u šahu, koje je u organizaciji Šahovskog saveza Repulike Srpske od 7 do 9. ovog mjeseca održano u Banji Dvorovi kod Bijeljine, sve manji broj šahovskih nada u Šahovskom klubu „Gorski-Termag“ iz Rogatice, uspješno je predstavljao Dejan Duvnjak, 14-godišnji učenik 8 razreda Osnovne škole „Sveti Sava“.

U konkuremnciji 18 mladih takmičara iz šahovskih klubova diljem Republike Srpske, osvojio je treće mjesto i bronzanu medalju. Ovaj uspjeh je tim značajniji što je Dejan osvojio pet bodova koliko i prvoplasirani Nemanja Aleksić iz Teslića i drugoplasirani Dušan Kozomara iz Banje Dvorovi, sa kojim je i remizirao u međusobnim susretima, pa je. buholc opredijelio njihov plasman na tabeli.

Sva tri prvoplasirana takmičara sa ovog prvenstva stekli su pravo da Republiku Srpsku predstavljaju na predstojećem prvenstvu BiH koje će se održati u Zenici od 20. do 23. maja ove godine.

Inače, Dejan je zvanično počeo da se bavi šahom sa 10 godina i vatreno krštenje imao je na prvenstvu Republike Srpske u aprilu 2013. godine, takođe u Banji Dvorovi. Njegov hendikep je u tome što se u matičnom klubu ne radi sa mladim šahistima, pa su on i njegovi roditenji, bez ikakve podrške, primorani da za njegovu obuku angažuju šahiste sa strane. Trenutno sa njim radi FIDE majstor Vladimir Bilić iz Višegrada.

Pored šaha, Dejan je se u slobodno vrijeme bavi i fudbalom i jedan je od najboljih u Školi fudbala, generacija 2002. i 2003, pri FK Mladost, reče njegov trener i fudbalski učitelj Mladen Simsija. .

Uz šah i fudbal, koji su mu ipak samo zabava i rekreacija, on je i odličan učenik, dobar recitator i nazdravičar. To govori da se radi o izuzetno talentovanom i vrijednom dječaku koji dokazuje da se sve može kad se hoće i želi.