Raspored bogosluženja tokom vaskršnjih praznika

13.04.2017.

Crkva u Andrićgradu

VIŠEGRAD – Na području opštine Višegrad u svim hramovima na Vaskrs će biti služene vaskršnje liturgije, rekao je sveštenik Sredoje Andrić.

U Hramu Presvete Bogorodice na Megdanu i u Hramu Svetog Save na Gornjoj Lijesci sveta liturgija počeće na Vaskrs u 5.00 časova, u Hramu Svetog cara Lazara u Andrićgradu biće služena u ponoć, a u Hramu Svete Trojice u Blacama u 7.00 časova na Vaskrs.

U Hramu Začeća Svetog Jovana u Višegradskoj Banji liturgija će biti služena drugog dana Vaskrsa u 9.00 časova, nakon čega će biti održana vaskršnja Tucijada, a biće izabrano najljepše ukrašeno i najtvrđe jaje.

Hram Svetog cara Lazara u Andrićgradu na Vaskrs je pripremio prigodan program u kojem će učestvovati dječiji hor “Sunce” iz Višegrada, a nakon toga u 18.00 časova biće održano takmičenje za izbor najljepšeg i najtvrđeg jajeta.

Vaskršnja liturgija u Manastiru Uspenija Presvete Bogorodice u Dobrunu počeće u 7.30 časova, a u manastirima Svetog oca Nikolaja u Dobrunskoj Rijeci i Vaznesenja Gospodnjeg u Vardištu počeće na Vaskrs u 6.00 časova.

Drugog dana Vaskrsa, u Manastiru Svetog oca Nikolaja u Dobrunskoj Rijeci biće održana vaskršnja Tucijada sa početkom u 10.00 časova.