Rogatički poljoprivrednici na obuci

06.04.2017.

rogatica-detalj-sa-predavanja-za-poljoprivrednike-4

ROGATICA – Po raznim osnovama pravo na novčane podsticaje za razvoj poljoprivrede i sela u opštini Rogatica godišnje ostvaruje preko 560 registrovanih poljoprivrednih proizvođača, od kojih se više od 50 posto bavi stočarstvom i ratarstvom, a raste i broj voćara, pčelara i drugih proizvođača u oblasti poljoprivrede od koje u Rogatici zavisi sve više pa i cijelih gazdinstava.

Pošto je stupio na snagu novi pravilnik o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela za 2017. godinu, za sve komercijalne i nekomercijalne poljoprivrednike danas, 6. aprila, u organizacji Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi pri resornom ministarstvu u Vladi Republike Srpske, kroz prigodno predavanje održana je prezentacija novog pravilnika, o čemu je govorila Svjetlana Mićić iz kancelarije Resora u Sokocu.

rogatica-detalj-sa-predavanja-za-poljoprivrednike1

Ovaj skup poljoprivrednika iskorišten je i za održavanje predavanja na temu: „Uslovi za realizaciju genetičkog potencijala domaćih sorti strnih žita sa osvrtom na prihranu i zaštitu“ o čemu su govorili doktor Dragan Mandić i Goran Đurašinović iz Poljoprivrednog instituta Republike Srpske u Banja Luci.