U Donjoj Sopotnici održana 12. Vaskršnja tucijada

17. aprila 2017. 058.ba

tucijada-u-novom-gorazdu-sopotnica-1

PRVO MJESTO MILjANU PETROVIĆU

NOVO GORAŽDE – Pobjednik 12. Vaskršnje tucijade, koja je održana u porti hrama Svetog Đorđa u Donjoj Sopotnici kod Novog Goražda, je Miljan Petrović iz Ustiprače, koji je u finalnoj borbi imao tvrđe jaje od Jovana Košarca iz Novog Goražda.

U disciplini najljepših Vaskršnjih ručno šaranih jaja prvo mjesto je pripalo Dragani Jevtović. Drugo Luki Pantiću, a treće Dejani Droca, svi iz Novog Goražda.

tucijada-u-novom-gorazdu-sopotnica-2

Na ovogodišnjoj tucijadi učestvovalo je 49 takmičara, među kojima su bili najbrojniji mladi iz ovog Grada na Drini.

Organizatori ove tradicionalne manifestacije bili su Pravoslavna crkvena opština Goraždanska, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ i opština Novo Goražde, a sponzor Vlado Mačar, biznismen iz Beograda.

Nakon proglašenja pobjednika najuspješnijim takmičarima načelnik opštine Novo Goražde Mila Petković uručila je diplome i prigodne novčane nagrade.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,