U subotu promocija knjige „Strah od guštera“ autora Dragana Kovačevića

04. априла 2017. 058.ba

dom_kulture-cajnice

ČAJNIČE – U subotu 8. aprila 2017. godine, sa početkom u 18,30 časova u velikoj sali Doma kulture „Filip Višnjić“ biće održana promocija romana „Strah od guštera“, autora Dragana Kovačevića, čajničkog novinara. Knjiga govori o žrtvama udbaških tortura, i stradanja nevinih ljudi.

Priča o malim ljudima koje melju mlinovi velikih sistema. Krivica je tu bila sporedna stvar. Vladali su strah, paranoja vlasti i mržnja organa reda. Organi reda zavodili su nered i sijali užas. To vrijeme neposredno poslije okončanja II svjetskog rata običnom narodu nije donijelo mir. Kovačević o svojoj knjizi kaže: „Mi, Srbi, obično čekamo vijekove da bismo nešto promijenili. Ovaj put smo progovorili nakon decenija. Poboljšanje rekao bih. I ne, ne želim sebe predstaviti kao nekog heroja ili otkrivača istine. Ništa ja ne otkrivam novo.

Ovu priču može da priča mnogo naših porodica. Svi se mogu pronaći u njoj. Dok sam pisao knjigu želio sam prenijeti autentičnost, da bi svaki čitalac osjetio užas likova. Pisao sam u prezentu, da biste imali utisak da se to upravo dešava. Ovog trenutka, baš ovđe. Zašto? Pa zato što to nije fikcija. Priča je istinita, sa stvarnim ljudima, mjestima i događajima. Svaki metod mučenja je opisan po svjedočenjima žrtava, inače ljudi koji su obilježili moje đetinjstvo.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: