Uspjeh rogatičkih karatista na prvenstvu Republike Srpske

04.04.2017.

rogatica-karatisti-na-prvenstrvu-u-foci

KUĆI DONIJELI 11 MEDALjA

ROGATICA – Na karate prvenstvu Republike Srpske za poletarce, pionire i nade, koje je prošlog vikenda, nedjelja, 2. aprila, održano u Foči u organizaciji Karate kluba „Nipon“, na kome je učestvovalo preko 400 takmičara iz 36 klubova u Republici Srpskoj, članovi Karate kluba „Rogatica“ osvojili su 11 medalja – tri zlatne, četiri srebrene i dvije bronzane u borbama pojedinačno i po jednu srebrenu i bronzanu u borbama ekipno, reče trener rogatičkih karatista Miroslav Č. Gluhović.

Zlatne medalje u pojedinačnim borbama osvojili su Nadežda Nerić, Sofija Radonjić i Teodor Batinić. Srebrom su se okitili Đorđe Đuričić, Tamara Andrić, Milica Janković i Sandra Kapuran, a bronzane medalje donijeli su Milica Bašević i Nikola Matović.

Ekipno u borbama srebrenim medaljama okitili su se Tamara Andrić, Milica Bašević i Ana Janković, a bronzanim Nikola Matović, Teodor Batinić i Đorđe Đuričić.

– Svi nosioci medalja sa ovog takmičenja, među kojima je nesumnjivo veliki broj izuzetnih talenata, stekli su i pravo nastupa na predstojećem prvenstvu u karateu BiH, reče Gluhović, inače majstor karatea peti dan koji je u ovom sportu od malih nogu, a u Rogatici preko 20 godina i već godinama uspješno vodi klub i školu karatea iz kojih je izašla plejada vrsnih karatista.