Veslači krenuli iz Višegrada

30.04.2017.

Veslaci

VIŠEGRAD – U okviru regate od Višegrada do Sremske Mitrovice, stotinjak veslača iz nekoliko zemalja krenulo je danas ispod višegradske ćuprije kanjonom Drine do Starog Broda u namjeri da upoznaju ovaj dio Balkana.

U regati su veslači iz Australije, Njemačke, Austrije, Slovačke, Rumunije, Mađarske, Bugarske, Hrvatske, Srbije i Republike Srpske.

Predsjednik Kluba „Srpski veslači“ iz Beograda Dejan Jovanović rekao je Srni da članovi ovog kluba učestvuju na regati 18. put.

„U organizaciji opštine Višegrad smješteni smo kod sportskog centra, a danas krećemo na regatu do Starog Broda. Prvog maja ulazimo iz Republike Srpske u Srbiju, mjesto Rogačica, Mali Zvornik i završavamo 6. maja u Sremskoj Mitrovici“, rekao je Jovanović.

On je dodao da na regati imaju i učesnika iz Australije, koji je došao da bi se družio i uživao u ovim čarima.

„Zahvaljujemo se domaćinima u Višegradu – Sportskom savezu, Turističkoj organizaciji i načelniku opštine Višegrad koji je organizovao prijem za naše učesnike u Gradskoj kući u Andrićgradu“, napomenuo je Jovanović.

On je rekao da je načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević učesnicima pokazao grad, te ukazao dobrodošlicu, što je velika čast za sve učesnike.

„Želimo da Višegrad bilježi svake godine sve veći broj turista i kajakaša koji uživaju na Drini“, dodao je Jovanović.

Načelnik Đurević kaže da Višegrad, kao turistički grad koji okuplja goste iz cijelog svijeta, ima veliko zadovoljstvo da ugosti kajakaše koji uživaju u turističkim potencijalima ove opštine, a to je prije svega rijeka Drina.

On je svim učesnicima poželio ugodan boravak u Višegradu.

Učesnik Jasmin Sadiković iz Osijeka, koji na regati učestvuje drugi put, kaže da je priroda prelijepa, društvo ugodno, a rijeka Drina nudi odličan potencijal za razvoj turizma.

Organizator ove Međunarodne regate je Kajak klub „Srpski veslači“ iz beogradskog prigradskog naselja Beli Potok.