Zbog mrijesta zabranjen ribolov na ušćima pritoka Drine

SRNA - Aleksandra Janković - 28. априла 2017. 058.ba

Ćehotina

FOČA – Sportsko-ribolovno društvo „Mladica“ iz Foče donijelo je odluku o zabrani ribolova na ušćima Ćehotine, Bistrice i Sutjeske u rijeku Drinu, radi zaštite i unapređenja ribljeg fonda u vrijeme mrijesta.

Na rijeci Ćehotini, ribolov je zabranjen od pješačkog mosta kod Osnovne škole „Sveti Sava“ uzvodno do Gradskog stadiona, na Bistrici od ušća u Drinu uzvodno do mosta na Avdagića Luci i na Sutjesci od ušća u Drinu uzvodno 300 metara.

Zabrana važi od danas i trajaće sve dok komisija koju će formirati Upravni odbor „Mladice“ ne utvrdi da je završen mrijest ribe u ovim rijekama.

Mrijest škobalja počinje obično krajem aprila, kada se ova riba u velikim jatima povlači iz hladne Drine u njene toplije pritoke, a ovaj prirodni fenomen neodgovorni pojedinci koriste za krivolov i nezakonito izlovljavanje škobalja, kojeg je za vrijeme mrijesta lako uloviti.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: