Akcija „Očistimo Zemlju za jedan dan“ u Rogatici

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 15. maja 2017. 058.ba

ciscenje-u-rogatici-1

DIVLjE DEPONIJE PUNE SMEĆA

ROGATICA – Međunarodna akcija „Let’s do it – očistimo zamlju za jedan dan“ provedena je danas u Rogatici. U organizaciji Službe za ekologiju pri Opštinskoj upravi na nju se odazvalo preko 120 učesnika. Prednjačili su radnici Opštinske uprave i institucija koje se finansiraju iz budžeta opštine, Osnovne škole i Srednjoškolskog centra, javnih preduzeća „Vodovod i kanalizacja“ i „Komrad“ sa raspoloživom mehanizacijom i jedan broj građana Rogatice, koji su uglavnom čistili ispred svojih dvorišta i okoline.

ciscenje-u-rogatici-2

Kako reče Jovan Kovačević, referent za ekologiju u opštini, čišćeni su svi javni prostori u gradu i širom opštine, priobalja Rakitnice i slovnih potoka gdje su primijećene divlje deponije. I pored toga što Rogatica spada u red čistijih mjesta, na smetljište u Rudinama odvezeno je više od 50 kubnih metara raznog sitnog i kabastog otpadnog matrijala. Najviše je ipak plastike, stakla i najlonskih kesa koje su otporne na vremenske prilike i koje prijete da u dogledno vrijeme zatrpaju manje vodotoke i druge javne prostore.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: