Drina poribljena pastrmkom i šaranom

31. маја 2017. 058.ba

poribljavanje u visegradu

VIŠEGRAD – Rijeka Drina poribljena je sa 950 kilograma potočne pastrmke i sa oko 2.500 kilograma šarana, rekao je predsjednik Ribarskog ekološkog udruženja za zaštitu voda „Drinska jezera“ iz Višegrada Aleksandar Kojić.

Prema njegovim riječima, udruženju je pomoć u poribljavanju pružilo preduzeće „Hidroelektrane /HE/ na Drini“.

„Na ovaj način dodatno se obogaćuje, inače bogat riblji fond rijeke Drine, na koju dolaze ribolovci sa prostora cijele BiH i Srbije“, rekao je Kojić.

Direktor preduzeća „HE na Drini“ Mile Lakić naveo je da na osnovu odluke uprave, ovo preduzeće nastavlja dobru praksu poribljavanja sliva rijeke Drine u zoni hidroelektrane Višegrad.

„Kao i prethodnih godina poribljavamo jezero Hidroelektrane `Višegrad` i sve rijeke i potoke koji se ulijevaju u to jezero, kao i jezero Hidroelektrane `Bajina Bašta`“, precizirao je Lakić.

On je naveo da osim ove pomoći, preduzeće „HE na Drini“ pomaže i manifestacije koje se održavaju na rijeci Drini, čime pokazuje odgovornost za zaštitu životne sredine.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: