“Drinska avantura” spaja mlade iz Srbije i BiH

24.05.2017.

drinaska-avantura

FOČA – Veliki broj mladih iz Srbije i BiH učestvovaće na dvodnevnoj turističko-zabavnoj manifestaciji “Drinska avantura” koju će u Foči 17. i 18. juna organizovati ovdašnji Omladinski pokret, a u okviru koje će posjetioci moći da uživaju u regati gornjim tokom Drine, muzičkim koncertima i drugim zanimljivim sadržajima na fočanskom Akva parku “Ušće”.

Organizacija za omladinski turizam “Srbija za mlade” dovešće grupe mladih turista iz Beograda i Novog Sada, a očekuje se i učešće mladih iz raznih krajeva BiH, pa će uz dobru zabavu biti u prilici i da razmijene mišljenja na temu “Drina nas spaja” u okviru planiranih debata.

Uz moto “Gdje nastaje Drina, počinje avantura”, spust gumenim čamcima i drugim plovililma od Rafting centra Bastasi do fočanskog Akva parka “Ušće”, dug 15 kilometara, biće održan u nedjelju, 18. juna.

U okviru regate, održaće se i trke čamcima od Broda na Drini do Foče, a najbolje očekuju vrijedne novčane nagrade.

Druženje se zatim nastavlja “igrama bez granica” i di-džej žurkom na Akva parku.

Prethodnog dana, 17. juna biće organizovane tematske diskusije mladih, a u večernjim časovima na Akva parku koncert sarajevske grupe “Zabranjeno pušenje” uz predgrupu Majtsorsi, koju čine Fočaci.

U Omladinskom pokretu Foča ističu da su, imajući u vidu da regata, kao vid promocije rijeke Drine, postoji samo u njenom srednjem i donjem toku, došli na ideju da tamo gdje Drina nastaje spajanjem Pive i Tare, u dijelu toka gdje je najbistrija i najljepša, organizuju manifestaciju promotivnog i zabavnog karaktera.

“Prva Drinska avantura je manifestacija koja promoviše Drinu, turizam, kvalitetnu zabavu i mobilnost mladih. Za posjetioce sa strane obezbijeđen je besplatan kamp na pomoćnom stadionu Fudbalskog kluba Sutjeska u Donjem Polju, gdje postoje tuševi i toalet”, kaže predsjednik Omldinskog pokreta Foča Mladen Mandić.

Kotizacija za učešće u regati je 20 KM, što uljkučuje prevoz do početne tačke za spust, troškove skipera- vozača čamaca i učešće u trci čamaca. Nagradni fond za trku čamaca je 1.000 maraka, odnosno za prvo mjesto nagrada je 500, za drugo 300 i treće 200 maraka.

Zainteresovani mogu da se jave na zvaničnu stranicu manifestacije www.drinskaavantura.net, na mejl info@drinskaavantura.net ili na telefon 066/892-322.