Folkloraši se predstavili sugrađanima

SRNA - Aleksandra Janković - 27. maja 2017. 058.ba

fb_img_1495884312312

FOČA – Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ Foča održalo je sinoć u Gradskoj dvorani veliki godišnji koncert na kojem su nastupili svi ansambli ovog društva.

Pred više od 1.000 gledalaca, fočanski folkloraši, od četvorogodišnjaka do veterana koji su ušli u sedmu deceniju, predstavili su se uz pratnju narodnog orkestra igrama iz Crne Trave, Mačve, Dragačeva, Crnorječja, Bujanovca, Srpske Bosne, Leskovca, Niša, a premijerno je izvedena nova koreografija Šopske igre.

Nastupila je i etno-grupa KUD-a Foča, kao i vokalni solisti i svirači na starim instrumentima, a istaknutim pojedincima koji su pomagali rad KUD-a uručene su zahvalinice.

KUD Foča postoji šest godina i okuplja 250 članova, a ovo je bio njegov peti godišnji koncert.

fb_img_1495884329277

„U ovoj godini nas očekuje turneja na Crnogorskom primorju, tačnije u Baru i Petrovcu, a u avgustu u Foči organizujemo festival na koji ćemo pozvati društva iz zemalja regiona. Nadamo se da će taj festival prerasti u tradicionalni”, rekao je sekretar KUD-a Foča Saša Stanić.

Dvočasovni koncert održan je u okviru Majskih svečanosti.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,