Izložba „Skepsis“ beogradske umjetnice Tijane Kojić

iskra.co - 25. maja 2017. 058.ba

kojic

ANDRIĆGRAD – U subotu, 27. maja u 19 časova, u Galeriji Lubarda pri Andrićevom institutu u Višegradu biće otvorena samostalna izložba beogradske umjetnice Tijane Kojić pod nazivom „Skepsis“.

Izložbena cjelina „Skepsis“ je prirodni nastavak ili novi sloj prethodnog ciklusa pod nazivom „Stratum“, prikazanog beogradskoj publici u Galeriji Grafički kolektiv početkom 2016. godine. Sve dosadašnje izložbene cjeline ove autorke stoje u odnosu međusobnog kontrapunktiranja, smjenjujući vizure kojima se koriste pojedinstvo i mnoštvo, singularno i pluralno postojanje. Ovoga puta, idejni fokus je na pitanjima posmatranja, misaonih procesa koji vode u sumnju. Sumnja je prikazana kao simptom i kao ambijent koji uokviruje život kao prostor razmene u kojem razmena postaje sve manje moguća.

Ostajući dosledna dosadašnjem istaživanju materijala – metalnog lima, umjetnica se vraća razmišljanjima o formiranju ambijentalne cjeline, baveći se stvaranjem gigantskog kolaža, na čijim dijelovima interveniše u domenima disciplina crteža, slike i grafičkih postupaka. Cjelini velikog formata, vizuelni kontrapunkt praviće serija minijatura, postavljenih u vertikalne postamente.

Biografski podaci

Tijana Kojić je rođena 1987. godine u Beogradu. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2011. godine. Tokom dosadašnjeg umjetničkog rada, ostvarila je jedanaest samostalnih izložbi. Tijana je učestvovala na više od 120 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Stalni je član ULUPUDS-a i redovni član ULUS-a od 2012. godine.

Od 2012. do 2014. godine radila je kao saradnik u nastavi, a od 2014. radi kao docent na Fakultetu primenjenih umetnosti na predmetima Anatomsko crtanje 1 i 2.

Trenutno je student doktorskih studija na Fakultetu primenjenih umetnosti.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: