Nova didaktička oprema za obdanište

16.05.2017.

oprema-za-obdaniste

VIŠEGRAD – U obdanište „Neven“ u Višegradu stigla je didaktička oprema i posteljina u vrijednosti od 5.000 KM, koju je donirala višegradska opština.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je ispunjeno obećanje dato prije nekoliko mjeseci, a to je nabavka nove didaktičke opreme i posteljine za dječije obdanište.

„Posteljina u obdaništu je dotrajala jer je korištena od prije rata, tako da je bilo potrebno nabaviti novu“, dodao je Đurević.

oprema-za-obdaniste-2

On je istakao da je ovo nastavak pomoći za najmlađe sugrađane, koje će biti i u narednom periodu.

„Didaktička oprema je vrlo kvalitetna, a izbor smo prepustili vaspitačima koji su odabrali ono što je najbolje za našu djecu“, kaže Đurević.

On je podsjetio da opština izdvaja sredstva za podsticaj nataliteta, te da pomaže učenicima osnovne i srednje škole, studentima, a planirana je izgradnja stanova za mlade bračne parove, kako bi zadržali mlade ljude.

Direktor Javne ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje „Neven“ Danka Mitrović rekla je da su u ovoj ustanovi za svu djecu obezbijeđeni optimalni uslovi za igru i edukaciju.

Ona je rekla da u vrtiću „Neven“ trenutno u dvije grupe boravi 47 djece i najavila da će od septembra biti formirana i treća jer se na listi čekanja nalazi 25 mališana.