Novi dekan Vladislav Topalović

SRNA - Aleksandra Janković - 04. маја 2017. 058.ba

Bogoslovski fakultet u Foci

FOČA – Za dekana Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta „Sveti Vasilije Ostroški“ u Foči izabran je Vladislav Topalović, prodekan za nauku na ovom fakultetu.

Topalović, koji je sveštenik u Staroj pravoslavnoj crkvi u Sarajevu, funkciju će preuzeti početkom naredne školske godine od sadašnjeg dekana Darka Đoga, saopšteno je iz Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta.

Članovi Nastavno-naučnog vijeća fakulteta donijeli su ovu odluku jednoglasno na jučerašnjoj sjednici.

Sjednici su prisustvovali NJegovo preosveštenstvo episkop dalmatinski Fotije – član Svetog arhijerejskog sinoda Srpske pravoslavne crkve, te prorektor za studentska pitanja, kulturu, umjetnost i sport Univerziteta u Istočnom Sarajevu Sandra Ivanović i generalni sekretar ovog univerziteta Ravijojla Đuričić.

Upravni odbor Bogoslovskog fakulteta potvrdio je na jučerašnjoj sjednici odluku Nastavno-naučnog vijeća o izboru novog dekana.

Vladislav Topalović rođen je 1975. godine u Prijepolju. Završio je Bogosloviju Svetog Save u Beogradu, nakon čega je bogoslovsko školovanje nastavio u Foči na novoosnovanoj Duhovnoj akademiji, kasnije Bogoslovskom fakultetu „Sveti Vasilije Ostroški“.

Na istom fakultetu je završio magistarske i doktorske studije, a biblijske nauke studirao je na Univerzitetu u Grajfsvaldu u NJemačkoj.

Radio je kao nastavnik u Bogosloviji Svetog Petra Dabrobosanskog u Foči.

Predaje Sveto pismo Starog zavjeta na Bogoslovskom fakultetu u Foči u zvanju vanrednog profesora.

U sveštenički čin rukopoložen je 2014. godine.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,