Obilježen Dan Osnovne škole „Vuk Karadžić“

24.05.2017.

dan-osnovne-skole-u-visegradu

VIŠEGRAD – U Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Višegradu prigodnim programom obilježen je Dan škole u prisustvu roditelja i brojnih gostiju.

Direktor ove škole Momir Radojičić rekao je da su program proslave pripremili učenici zajedno sa nastavnicima.

„Ove godine smo postigli izuzetne rezultate na regionalonom i republičkom nivou i ponosni smo na učenike. Najveći doprinos u tome su dali logističari koji su pomogli ova takmičenja“, istakao je Radojičić.

On je zahvalio Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske, Pedagoškom zavodu, opštini Višegrad, Hidroelektrani Višegrad, kancelariji OEBS-a u Foči i LOT timu iz Slovačke.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević čestitao je nastavnicima i učenicima Dan Škole, poručivši da će opština nastaviti da pomaže školi, kako bi djeca imala dobre uslove za nesmetan rad.

dan-osnovne-skole-u-visegradu-2

On je napomenuo da je opština u prethodnom periodu kupila određena nastavna sredstva u područnim školama, na čemu su djeca i učitelji posebno zahvalni, jer im je olakšan rad.

„U narednom periodu planiramo da sve područne škole renoviramo, za šta je procedura u toku“, rekao je Đurević.

Pedagog u školi Tanja Novaković rekla je da je predstavljeno stvaralaštvo i umijeće svih učenika Osnovne škole.

„Zavještanje jeziku nam je vodilja kroz program, u koji smo uključili sve razrede. Učenici su se predstavili horskim pjesmama, dramskim nastupamom, ritmikom“, dodala je Novakovićeva.

Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ pohađa 809 učenika.

SRNA - Jovana Borovčanin