Omladina Crvenog krsta Rogatice najbolja u regiji

12.05.2017.

ck-rogatica-1

ROGATICA – Na 22. takmičenju Podmlatka i Omladine Crvenog krsta iz opštinskih organizacija Sarajevsko-romanijske regije u pružanju prve pomoći i realističkog prikaza povreda, stanja i oboljenja, koje je juče, 11. maja, održano na Han-Pijesku, predstavnici Opštinske organizacije iz Rogatice postigli su odlične rezultate.

Kako reče Vesna Ristić, sekretar u OO CK, ekipa Omladine u sastavu Dragana Delić, (kapiten), Sara Mišković, Milica Vrećo, Sara Ristić i Milica Kokošar, u veoma jakoj konkurenciji osvojila je prvo mjesto i stekla pravo da Sarajevsko-romanijsku regiju predstavlja na predstojećem Republičkom takmičenju koje će se 28. ovog mjeseca održati na Palama.

ck-rogatica-2

Zapažen uspjeh imala je i ekipa Podmlatka. Osvojila je visoko drugo mjesto.

– Rezultat je to, dodala je Ristićeva, kontinuirane aktivnosti koja se na volonterskoj osnovi provodi tokom cijele godine s ciljem da se u svakom momentu može priteći u pomoć onim kojim bi ona bila potrebna bilo da se radi o saobraćajnim i drugim nesrećama.

Nakon ovog uspjeha Omladine i Podmlatka, Vesna Ristić izrazila je i zahvalnost načelniku opštine Miloradu Jagodiću koji je obezbijedio prevoz ekipa i rukovodstva za odlaszak na takmičenje u Han-Pijesaku.