Otvorena izložba slika „Skepsis“

27.05.2017.
Foto: S. Garić

Foto: S. Garić

ANDRIĆGRAD – U galeriji „Lubarda“ u Andrićevom institutu večeras je otvorena izložba slika umjetnice Tijane Kojić iz Beograda pod nazivom „Skepsis“.

„Karaksteristika ove postavke je što dominira horizontala i ovo je moje prvo izlaganje u Republici Srpskoj“, rekla je Kojićeva novinarima.

Ona je pojasnila da je „Skepsis“ potreba za posmatranjem i razmatranjem koja, iako to nije nužno, često svoje razrješenje dobija u obliku sumnje.

„Ta sumnja jeste polazišna tačka u okviru koje se kreće svet koji je predstavljen u ovoj ambijentalnoj sredini. Ona je inspirisana stanjem koje sumnja nudi ispunjavajući ambijent naših života i u retrospekciji jednim osećajem nemira“, dodala je Kojićeva.

Foto: S. Garić

Foto: S. Garić

Urednik programa galerije Gorica Ćećez rekla je da se galerija trudi da njihov godišnji izložbeni program bude raznolik, da obuhvati što više različitih likovnih medija, ali da kvalitetom ostane na putu cilja kojeg je postavila po svom osnivanju 2014. godine.

„Večerašnja izložba u Galeriji Andrićevog instituta je tehnički najinteresantnija i najzahtjevnija postavka izložbe do sada. Posjetioci i ljubitelji umjetnosti će večeras, a i narednih dana, imati priliku da pogledaju jedinstvenu izložbenu cjelinu ambijentalnog karaktera koju čine radovi nastali na aluminijskoj podlozi u medijima crteža, slike i grafike“, istakla je Ćećez.

Ona je dodala da postavku upotpunjuje i serija minijatura postavljenih u vertikalne postamente.