Predavanja za voćare i malinare u Rogatici

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 22. maja 2017. 058.ba

predavanja-mal-1

ROGATICA – Nakon predavanja koga je za više desetina registrovanih voćara na temu kako sanirati štetu od nedavnih mrazeva i snijega u voćnjacima prošlog petka , 19. maja, održao agronom Mirko Jović iz Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi pri resornom ministarstvu u Vladi Republike Srpske, danas poslije podne i malinari u Rogatici prisustvovali su veoma interesantnom predavanju o uzgoju i zaštiti malina.

Predavač je bio Adnan Maličević, profesor na Poljoprivrednom fakultetu u Sarajevu.

predavanja-mal-2

Posebnu pažnju profesor Maličević posvetio je đubrenju plantaža maline u rodu sorti „Vilamet“, „Meker“, „Fertodi“ „Tulamen“ i „TulaMagik“i uopšte zaštiti malina čijom proizvodnjom u Rogatici se bavi sve više domaćinstava. Dokaz za to je i podatak da ih je, iako je bio radni dan i još uvijek aktuelna sjetva krompira i drugih kultura, ovom predavanju prisustvovalo preko 50 i većina ih je otišlo da prisustvuju praktičnoj demonstraciji radova u malinjaku Igora Kušića u Zaganovićima koju je, kako rekoše, uz pomno praćenje svih prisutnih uradio profesor Maličević.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: