„Šeširijada“ učenika OŠ „Veselin Masleša“

SRNA - Aleksandra Janković - 04. maja 2017. 058.ba

sesirijada

FOČA – Neobična povorka mališana sa šeširima napravljenim od reciklažnih materijala veselih boja prošetala je danas fočanskim ulicama kao dio Prvog ekološkog proljećnog festivala fočanske Osnovne škole /OŠ/ „Veselin Masleša“.

Uz ekološke poruke, učenici nižih razreda predstavili su sugrađanima šešire i druge radove koje su napravili u sedmici kada su obilježavali Dan planete Zemlje, 22. april.

Nakon šetnje kroz centar Foče, „Šeširijada“ je nastavljena uređenjem školskog dvorišta u kojem su učenici sadili biljke, te likovnom radionicom i eko-žurkom.

„Trudimo se da kod djece širimo ekološku svijest i vodimo se idejom da je svaki dan Dan planete Zemlje. Osnovni cilj je da djeca primijene reciklažu u praksu, a od našeg dvorišta ćemo da napravimo pravu malu zelenu oazu“, poručila je učiteljica Katarina Vučen.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,