U Foči održano prvo street workout takmičenje [FOTO]

16.05.2017.

street-workout-foca-1

FOČA – U Brodu na Drini juče je održano zanimljivo street workout takmičenje – prvi Memorijal “Bojan Miletić – Boki”, koji je organizovalo fočansko udruženje “Progres”.

Na spravama za vježbanje ispred osnovne škole, 25 odvažnih mladića takmičilo se u raznim vježbama izdržljivosti i spretnosti, a posebno zanimljivo bilo je savladavanja prepreka na poligonu.

street-workout-foca-2

U disciplini “propadanje”, sa 63 ponavljanja, najbolji je bio Veljko Blagojević, dok je Blagoje Janković sa 23 ponavljanja trijumfovao u zgibovima. Prethodno je u kvalifikacijama bilo potrebno odraditi po 15 ponavljanja u disciplini “propadanje” i 10 ponavljanja u disciplini zgibovi.

“Uradio sam 27 zgibova, moglo je i bolje, ali sam zadovoljan. Inače, moj rekord je 65 zgibova. Učestvovao sam u sve tri discipline i poligon je bio najteži, svaka čast momcima koji su pobijedili. Do prije godinu- dvije, interesovanje omladine za vježbanje na otvorenom bilo je zaista veliko, sada nas je manje, pa bih pozvao mlade da se posvete treniranju, bolje nego da su u kafićima i na ulici”, kaže pobjednik u disciplini zgibovi Blagoje Janković.

street-workout-foca-3

Posebno zanimljiv bio je poligon- gurale su se i prevrtale ogromne traktorske gume, trčalo se sa teškim vrećama, prolazilo kroz razne prepreke.

U kategoriji do 85 kg, poligon je najbrže savladao Veljko Blagojević, od 85 do 95 kg Vlado Dostić, a u teškoj kategoriji preko 95 kg Stojan Blagojević.

Dostić kao MMA borac, svakodnevnim vježbama na street workout spravama održava kondiciju.

street-workout-foca-4

“Ovo je odlična manifestacija za naš grad, okupilo se dosta mladih, bila je dobra i podrška publike. Ovo je način da se djeca, koja su danas, u vremenu informacionih tehnologija, sve gojaznija, okrenu sportu”, rekao je Dostić.

Pobjednik u teškoj konkurenciji Stojan Blagojević pohvalio je mlađe učesnike koji su pokazali snagu i hrabrost, tako da niko nije odustao.

street-workout-foca-5

“Treniram svaki dan i cijeli svoj život. Mnogo volim sport, a sport traži puno odricanja- nema kafana, nema duvana i alkohola. Imaš zdrav krug ljudi oko sebe i to je ogromna motivacija, kada vidiš nekoga ko svaki dan trenira, kao što ja imam svoje drugove, oni te motivišu da svakim danom budeš sve bolji. Kao što se kaže- u zdravom tijelu, zdrav duh”, rekao je Blagojević.

Radio Foča