Vapaj seljana zbog lokalnog puta

02. maja 2017. 058.ba

put-prema-zaborku-1

ČAJNIČE – Lokalni put koji vodi od Mostine preko Staronića pa sve do Zaborka u lošem je stanju. Seljani, uglavnom iz sela Staronići koji najviše koriste ovaj put i kojima je on jedina veza sa ostatkom svijeta ističu da je stanje toliko loše, i da očekuju da konačno neko nešto preduzme. Po njima za stanje puta krivi su pretovareni kamioni koji svakodnevno uništavaju već uništen put. Ono što njih ljuti jeste što mjesecima nema nikakve popravke niti radova održavanja. Drvna građa stalno ide, kamioni mahom pretovareni, a niko se nije udostojio ni jedne jedine popravke. ŠG „Vučevica“ zadužena za održavanje puta koji koristi još uvijek ništa ne preduzima.

put-prema-zaborku-2

Najkritičnije je u Katanskim vrelima gdje osim blata postoje i kanali na obje strane puta. Seljani apeluju na njih da što prije nešto preduzmu, jer za par dana je slava Đurđevdan, a namirnice je nemoguće dopremiti do kuća. Pitaju se, je li došlo dotle da zbog nemara, nerada i pohlepe neće moći slaviti svoju krsnu slavu, kao što su to radili stotinama godina prije, čak i za vrijeme Osmanlija.

Slike kažu govore više od hiljadu riječi, ali stanje puta čak ni slike ne mogu prikazati. Gore je od lošeg.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Dragan Kovačević

Iz Čajniča, rođen u Foči 1987, diplomirao u roku novinarstvo na Filozofskom Fakultetu Pale, stekao zvanje diplomirani novinar. Odličan u kreativnom pisanju.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Dragan Kovačević

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,